Våra swimmingpooler

VÅRA POOLSTOMMAR

GULDSTOMME

Guldstommen är vår mest populära poolstomme. Den fungerar i alla mått och för alla höjder. Vi har över 40 års erfarenhet av just denna typ av poolstomme.
Ett mycket bra val!

Långsidorna på konstruktionen binds ihop nertill på poolbotten med tvärgående/horisontala reglar. Vi använder sedan flera olika reglar som löper horisontalt och ansluter till de rejäla konsolerna och gör den extra stadig.

Konsoler går vertikalt från botten och längst hela höjden på utomhuspoolen. Detta, tillsammans med specialdesignade bleck som galvaniseras och används i hörnor och förlängningar, gör konstruktionen enormt stabil och robust.
Stommen är dessutom lätt att bygga själv.

SILVERSTOMME

Silverstommen har blivit populärare senaste 10 åren för självbyggaren. Dess naturliga konstruktion gör det enkelt att direkt ansluta sin trall utan modifikation eller extra arbete för dig som slutkund.

Stående reglar precis som vid husbyggnation är grunden för denna konstruktion. Vid överlappningar skarvas på översta regeln med dubbla reglar för extrem styrka. Bottenreglar håller sedan konsoler och väggar på plats.

I midjehöjd byggs sedan ett band av dubbla 45x190mm reglar för att knyta ihop stommen och göra den kraftigaste poolstommen i Sverige. Stommen är medel/svår att bygga själv och har få moment som kan behövas gå igenom innan man börjar.

BRONSSTOMME

Bronsstommen är en konstruktion som vi använder vid renoveringar och service på mycket gamla pooler, +40 år eller äldre. Ett mycket bra val för dig som ska renovera.

Hög kvalité på virket i reglarna som bygger tillsammans med plywood och bildar ramar.
Dessa bultas sedan ihop på ett smidigt och kraftfullt sätt. När "ramarna" är på plats låser man poolens väggar med dragstag i rostfritt som förankras i betong.
Denna konstruktion lämpas först och främst för gamla pooler som kan behöva ett "facelift" eller som en helrekonstruktion.

Vi har hittills inte stött på en pool som inte gått att renovera med vår Bronsstomme.

VIRKE I VÅRA TRÄSTOMMAR

Varför är det viktigt med A-klassat virke?
- Med A-klassat virke kommer din utomhuspool hålla så länge som du önskar. Bygger du med för svag klassning på ditt virke så kommer det att börja falla sönder och ruttna.

Vi säljer endast virke av högsta kvalité. Detta trycks sedan upp till en impregneringsklass som vi anser vara bäst för swimmingpool, klassen benämns NTR-A.
Vårt nytryckta virke får sedan vila ett par veckor i ett torkrum, så att vi skapar bästa möjliga villkor för er pool. Virkespaket packas sedan på fabriken, buntas och kapas till de längder som krävs för att nå din önskade poolstorlek.

Vill du veta vilket pris just den pool du önskar har? Kontakta oss för en offert!

VÅRA VANLIGASTE FRÅGORNA

Den vanligaste frågan är
Kan verkligen en trästomme placeras i marken? Kommer den inte att ruttna bort? Svaret på frågan är lätt:
Om man använder sig av vårt NTR-A material till stommen och ser till att man följer vår schaktbeskrivning så kommer virket inte att ruttna - någonsin. Det finns ingen hemlighet förutom att man inte ska fuska och ta genvägar. Alla våra stommar har en schaktbeskrivning som du får med vid köp av pool eller på anmodan för projektplanering. Gör rätt från början så är saken klar.

Den näst vanligaste frågan är
Hur mycket kan stommen sticka upp ovanmark?
Vårt svar är att omständigheterna kring övrig mark och om du ska ha trall kan påverka höjden markant. Om du berättar för din säljare hur du tänkt dig att din pool ska vara, så kan vi hjälpa dig att göra rätt.
Vad blir kostnaden för att bygga den pool du önskar? Hör av dig för offert på 1 minut!

Kvinnor i solnedgången i swimspa
Kvinnor i solnedgången i swimspa

ÖVRIGA POOLSTOMMAR

THERMOBLOCK

Nu har du chansen att bygga en egen betongpool till ett pris som är långt mycket bättre än tidigare. För dig som söker en kraftig, robust poolstomme som tål att stå ovanmark, delvis eller helt nergrävd så har vi tagit fram ett kanonpaket som gör det lätt för dig.

GLASFIBERPOOL

Med en swimmingpool i glasfiber försvinner valet att själv bestämma storlek. Fördelen är att den kommer färdig direkt på plats. Vi monterar det sista hos dig och sedan är poolen färdig.
Vi har flera olika modeller och prisbilder på denna typ av swimmingpool, hör gärna av dig för kostnad.

ÅRET-RUNT-POOL

Våra swimspa kallar vi för året-runt-pooler. Du kan använda dem som pool på sommaren och som varmt spabad på vintern. Finns i två serier och utföranden. En mycket populär produkt som ökar i försäljning med 30% per år.

Kvinnor i solnedgången i swimspa

MONTAGE/GDS

Poolbyggarna AB kan erbjuda dig kvalificerad hjälp att bygga ihop din poolstomme. Våra montörer är proffs och kommer under ett par dagar göra klart din pool. Du får ett fastpris på arbetet så att du inte får några obehagliga överraskningar.

Vill du bygga poolen själv?

Det är både ekonomiskt och roligt. Se till att "låsa" ungefär 3 veckor för arbetet. I ditt poolpaket kommer du att få anvisningar för att bygga och montera din pool. Instruktionerna kan liknas vid ett annat känt företag som levererar möbler med bygganvisningar. Du behöver färdigheter som motsvarar att göra en trall.

LÄGGA LINER

Om du bygger poolen själv kan vi erbjuda dig flera tjänster som kanske kan vara skönt att slippa.
Linerläggning. För en mindre summa göra linerläggning i din pool. Hör av dig för prisuppgift och inplanering i vårt schema.
Projektplanering. Vi kan hjälpa dig styra upp hur du ska planera för att få ihop ditt paket.
Besiktning. Vi kan besikta din pool under arbetetsgång eller när du är färdig. Du bestämmer.
Köp-av-timmar.
Behöver du några timmar hit och dit? hör av dig så planerar vi in det. Våra montörer har fasta timpriser och resekostnader.

© 2021 Poolbyggarna AB. All Rights Reserved. Patrik P.